Kunnskap og samhandling for bedre tannhelse hos eldre, hjemmeboende pleiepasienter

Astrid Jullumstrø Feuerherm

Forskningsleder TkMidt
astfe@tkmidt.no

Prosjektleder og prosjekteier

Katrine Døsvik, TkMidt

Samarbeidspartnere

Trøndelag og Møre- og Romsdal Fylkeskommuner

Prosjektperiode

2015 - 2017

Kort om prosjektet

Målet med prosjektet var å øke kvaliteten, bevisstheten og rutinene knyttet til oral helse hos eldre som mottar hjemmehjelp. Rundt 100 ansatte i hjemmetjenesten i Trøndelag og Møre- og Romsdal Fylkeskommuner deltok på et kurs for å øke deres kunnskap om oral helse. De besvarte et spørreskjema før, direkte etter og 4 måneder etter kurset for å kartlegge deres kunnskap, holdninger og erfaring med hvordan tannhelsehos de eldre skal ivaretas.

Som del av dette prosjektet er det utarbeidet en revidert veileder med prosedyrer for hvordan grunnleggende munnhygiene skal utføres. Et sett med informasjonskort om munnstell og en informasjonsbrosjyre er også utarbeidet. Materiellet gjelder både eldre som mottar hjemmehjelp og som bor i institusjon.

Veileder, munnstellkort, brosjyre og en rapport om prosjektet er tilgjengelig her. Copyright © TkMidt 2018. Kontakt Katrine Døsvik på epost katdo@tkmidt.no for ytterligere informasjon.

Fortsett til alle Geronett-prosjekter

Nettredaktør: Randi Sekkeseter og Lene Elisabeth Myhren

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten.
Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.