Kartlegging av oral helse hos eldre, med spesielt fokus på rotkaries

Qalbi Khan

Prosjektleder og prosjekteier

Qalbi Khan, Institutt for klinisk odontologi (UiT)

Samarbeidspartnere

Aida Mulic (NIOM)

Prosjektperiode

Ph.d.-prosjekt med varighet 4 år. Startes snarest ved ansettelse av passende kandidat. Kontakt prosjektleder ved interesse.

Kort om prosjektet

Er rotkaries et stort og økende problem hos de eldre? Kan rotkaries forklares med genetikk? Hvor viktig er saliva/oralt miljø når det gjelder progresjon og remineralisering av rotkaries? Hvordan behandles rotkaries i dag, og hvor holdbare er de aktuelle løsningene? Hvilke ikke-operative behandlinger gir best remineralisering? Dette er de mest sentrale spørsmålene vi ønsker å få besvart med tilgang til et av de større populasjonsdataene tilgjengelig: Tromsø 7-undersøkelsen.

Hensikten med dette prosjektet er altså å utrede for etiologien av rotkaries i den norske befolkningen, dens forekomst, alvorlighetsgrad, samt utforske og dokumentere relasjon til miljø- og genetiske mekanismer som kan forklare forekomst av rotkaries. Videre er målet med prosjektet å kartlegge for forskjellige typer behandlinger og om denne har variert utslag i forskjellige orale miljøer.

Fortsett til alle Geronett-prosjekter

Nettredaktør: Randi Sekkeseter og Lene Elisabeth Myhren

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten.
Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.